exporgin.com logo

Tellioğlu Sarı Sert Buğday Unu 10 Kg

₺498,00
Marka
Tellioğlu

14 gün ücretsiz iade hakkı

Güvenli ödeme, güvenli alışveriş

Orijinal ürün garantisi

Değerlendir
50 tl değerinde kupon kazan

500 TL ve Üzeri Kargo Bedava


Tahmini 3 iş günü içerisinde adresinde!

Ürünün Detayları 📝

Tellioğlu Sarı Sert Durum Buğdayı Unu 10 Kg

 Pastadan poğaçaya, kurabiyeden ekmek yapımına kadar birçok lezzetli tarifin vazgeçilmezi olan un, doğru seçimle daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar ortaya çıkarır. Tellioğlu Un olarak, yılların tecrübesiyle sektör standartlarını aşarak katkısız ve güvenilir unlar üretiyoruz. Mutfaklarınızda doğru un seçimleriyle evlerinizde lezzetli yemekler yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.Sarı sert durum buğdayından üretilen sarı un, besleyici değeri çok yüksek bir karbonhidrattır. Anadolu'nun verimli durum buğdayları seçilerek özenle işlenir ve doğal sarı renkli bir un ve işlendiğinde sarı başak renginden ekmekler elde edilir. Sarı un protein değeri yüksek ve B vitamini açısından zengin bir yapıdadır ve Sarı un ile işlenen ekmekler hem çok besleyicidir hem de çok lezzetlidir.

 

Kullanım Alanları:

Sarı buğday unu kendine özgü sarımsı rengi ve özellikle mantıya.erişteye,birçok ekmek çeşidine,pastalara ve diğer tüm hamur işlerine lezzet katar.Çok sert ve yüksek proteinli buğdaylardan elde edilir.

 

 

Ürün Bilgileri:

100 gr Sarı Durum Buğdayı Unu için Ortalama Enerji ve Besin Öğeleri

  • Enerji (kj/kcal): 1453/346
  • Yağ (g): 0,7
  • Doymuş Yağ (g); 0,3
  • Karbonhidrat (g): 71
  • Şekerler (g): 3,2
  • Protein (g)(min): 12,5 min.
  • Tuz (g): 0.12

 

 

 

Tellioğlu Un Fabrikası TS EN ISO 9001:2008, Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, belgelidir.

 

Türkiye’deki hiç bir un ağartılmışun (bleached flour) değildir.  

Türkiye’de unlara ağartma işlemi (bleaching) yapılması yasaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği’ne göre, una benzoil peroksit, klor dioksit, azodikarbonamid gibi ağartıcı kimyasallar eklenemez.

Bu düzenleme, unun doğallığını korumak, tüketici sağlığını güvence altına almak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla getirilmiştir. Ağartıcı kimyasallar bazı ülkelerde unun rengini beyazlatmak ve raf ömrünü uzatmak için kullanılsa da, Türkiye’de gıda güvenliği açısından riskli kabul edildiği için yasaklanmıştır.

Yorumlar ⭐

Ödeme Seçenekleri 💳

₺498,00