Pasta ve Unlu Mamül Çeşitleri
Unlu mamüller, günlük hayatta neredeyse her öğünde tükettiğimiz ürünlerdir. Birbirinden lezzetli pastalar yapmanız için ideal alternatifler sunan bu ürünler oldukça geniş çeşitler içeriyor. Özel karışımlardan, pasta tariflerine kadar, hayatınızı kolaylaştıran pek çok özellikte ürünler yer alıyor. Tarifinize veya damak tadınıza uygun özel karışımlı ürünleri tercih ederek kolay pasta ve tatlılar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra tam buğday, kepekli, siyez unu gibi çeşitli unlardan ise lezzetli ekmekler pişirebilirsiniz. Öğünlerin olmazsa olmazı olan ekmek ve tatlı çeşitlerini kendiniz evde zevkinize uygun ve daha sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Unlu mamul ve pasta çeşitleri günlük hayatta büyük öneme sahiptir. Bu ürünler, gerek lezzeti gerekse doyuruculuğu sayesinde oldukça tercih edilir. İster kahvaltılarınızda ister öğle ve akşam yemeklerinde tüketeceğiniz unlu mamüller, geleneksel sofralarda en vazgeçilmez üründür. Bu öğünlerde en çok tüketilen unlu mamul, ekmektir. Herkesin damak zevkine uyan farklı ekmek türleri vardır. Bu farklılığı oluşturan şey, un çeşitleridir.
Unlu Mamul Türleri
Unlu mamül türleri oldukça geniş alternatifler içerir. Ekmeklik unlar, %11-13 oranında protein içermektedir. Bu unlar, Tip 650 olarak da bilinmektedir. Farklı özelliklere sahip un çeşitleri ile değişik lezzetler elde edebilirsiniz. Ekmek çeşitlerinin yanı sıra öğrencilerin en vazgeçilmez yemeği olan makarna çeşitleri de unlu mamüller arasında yer alır. Makarnalar daha lezzetli unlardan üretilmiş ise daha lezzetli olur. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan poğaçalar, açmalar ve börekler bir başka unlu mamul çeşididir. Lezzetli sofraların ve özel günlerinizin vazgeçilmez tatlıları olan pastalar da unlu mamuller arasında yer alır. Pasta yapımında kullanılan un çeşitlerinin seçimi de oldukça önemlidir. Bu ürünler, lezzeti doğrudan etkilediği için doğru seçim yapmak önem taşır. Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan mantı ve erişteler unlu mamuller arasında yer alır. Kurabiye ve çeşitli tatlılar da unlu mamullerdir.
Unlu mamüller ve Çeşitleri
Oldukça geniş çeşitleri olan unlu mamüller, buğday ve arpanın yanı sıra yulaf, mısır, çavdar, pirinç, patates, badem, kestane gibi birçok türü vardır. Arpa unu, genellikle; pasta, kek, börek gibi hamur işlerinde kullanılır. Çorbalara da kıvam verir. Lezzeti ve doyurucu olması açısından oldukça tercih edilen yulaf unu daha diyet yiyeceklerde kullanılır. Yulaf unu pasta ve kurabiyelerin daha gevrek olmasına yardımcı olur. Ve oldukça sağlıklıdır. Diyet unu olarak da bilinmektedir. Mısır ununun ise kıvamı oldukça yoğundur. Pastalarda ve diğer unlu mamullerde kullanılırken buğday unu ile karıştırılmalıdır. Mısır unu, balık kızartmalarının vazgeçilmezidir. Oldukça sağlıklı ve lezzetlidir.
Sağlıklı ve Doyurucu Diyet Ekmekler
Çavdar unu ise doyurucu ve lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklıdır da. Kalorisinin düşük olmasından ötürü diyet yapanlar için idealdir. Buğday unu, mutfakların en vazgeçilmez unudur. Yemeklerde ve hamur işi olan her şeyde en çok kullanılan undur. Glutensiz unlar, sağlık için faydalıdır. Özellikle çölyak hastaları ve glutene alerjisi olanlar için ideal bir alternatiftir. Bu unda vücut için zararlı olan glutenin proteini bulunmaz. Mısır unu, glutensiz unlar arasında en başta olanıdır. Bunun dışında pirinç ve patates unları da glutensizdir. Galeta unu ise poğaçalar için daha çok kullanılır. Sert bir un olduğu için piştiğinde kıtır kıtır olur. Siz de birbirinden sağlıklı ve uygun fiyatlı unlu mamül ve pasta çeşitlerini satın almak için exporgin.com.tr’u hemen ziyaret ediniz.